Intersubjectivity » Blogi » Henkilöbrändin rakentaminen ei ole ydinfysiikkaa

Henkilöbrändin rakentaminen ei ole ydinfysiikkaa

Henkilöbrändiä rakentaessa kannattaa tukeutua ulkopuoliseen näkemykseen.

Nykyään on yleinen käytäntö, että yrityksen tai tuotteen koosta riippumatta sille luodaan brändi. Se on yksi markkinoinnin strategia ja yleensä sillä saadaan hyviä sekä pysyviä tuloksia. Myös henkilöbrändin rakentaminen kuuluu tähän samaan kategoriaan ja useimmiten se on erittäin kustannustehokas tapa tukea henkilön tunnettuutta sekä uskottavuutta omalla alallaan. Se vaatii pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä, mutta työn tulokset kantavat hedelmää vielä pitkään.

Vahvan ja myyvän henkilöbrändin rakentaminen

Brändin rakentamisen aloittamisessa on yleensä kaksi vaihtoehtoa. Joko brändäystyö tehdään itse omatoimisesti tai se ostetaan yritykseltä, joka on erikoistunut esimerkiksi henkilöbrändäykseen. Ostopalveluna työ on hyvin tehokasta ja silloin tulee kaikki osa-alueet varmasti huomioitua. Itse tehtynä taas on vaara, että omaa tekemistään ei osaa ohjata riittävän tehokkaasti ja jossakin vaiheessa lähdetään brändityössä väärään suuntaan tai joitakin asioita kokonaan unohtuu.

Brändinhallinta on tärkeä osa brändäystyötä. Se vaatii pitkäjänteistä työskentelyä ja kokoaikaista valvontaa sekä analysointia. Jos yrittäjä päätyy tekemään brändäystyön itse niin hänen kannattaa kasata ulkopuolinen ryhmä seuraamaan työn tuloksia. Eräänlainen hallintatyöryhmä, jonka kanssa voi analysoida tuloksia ja saada ulkopuolisen näkökulmia ja mielipiteitä. Hallintaryhmän voi perustaa esimerkiksi tutuista yrittäjistä tai luottoasiakkaista.

Muista kultainen sääntö

Brändäystyössä kannattaa muistaa yksi kultainen ohje. Kukaan ei luo brändiä itseään varten vaan maksavia asiakkaita varten, joten heidän näkemyksiään on tärkeää kuunnella. Omaan ideaansa ei kannata liikaa rakastua vaan täytyy olla valmis vaihtamaan suuntaa milloin vain. Tuloksia kannattaa myös seurata ja analysoida, koska ne antavat kullan arvoista tietoa siitä, miten vahvaa ja myyvää brändiä ollaan rakentamassa.

Avainsanat: